Trettioett- trött

Ikväll var en superkväll! Verkligen supermysigt att vara på påskmiddag med massa folk man gillar. Jag har underbart roligt, men den kommer man hem och allt vänder.
Ibland blir jag så trött på att folk klagar över att man inte sträcker ut handen tillräkligt, och när man väl gör det så ignoreras det. Jag blir oerhört less!
Jag känner att jag inte riktigt kan uttrycka mig ikväll. Mitt huvud har fått förstoppning. Jag behöver bara få ut nånting, även om det inte är särskilt välformulerat eller ens intressant.

Prutt!
/En inte så peppig Fröken Tvättbjörn

Trettio- Val och kval

De som känner mig skulle nog inte använda ordet "beslutsam" i samma mening som mig, såvida de inte satte ett o framför. Jag är väldigt velig av mig, och har svårt att ta även de minsta av beslut utan att få lite ångest i maggropen.
Just nu står jag inför två val. Ett är lite större än det ena, men det är ändå lika svårt att välja!
Val nummer ett:
Vad ska jag göra på Valborg?
Mina val är att antingen grilla vid slussen med vänner och dricka vin. Detta gjorde jag förra året och det var en mycket lyckad tillställning! Vi grillada, vi drack alkoholbaserade drycker och vi gick in till Örebro Slott och sjöng vårsånger med den stora manskören. Mycket trevligt!
Mitt andra alternativ är att åka ut till Kastarias lajvområde och sjunga visor med massa lajvare och grilla. Även detta är väldigt lockande då jag inte kan allt för många visor och inte heller känner allt för många lajvare.
Jag kan grilla vis slussen på Valborg och sedan åka till kastarias område 1:a maj, men då missar jag ju vissången!
Det är helt enkelt ett sjukt svårt val!

Val nummer två:
Vad vill jag göra i höst?
Det är är det lite större valet, för er som kanske inte riktigt förstod det. Jag har, efter lite funderande, kommit fram till att jag nog skulle vilja bli syslöjdslärare. Jag har därför funderat på att säka en stickningslinje på Sätergläntan, en av Sveriges bästa skolor vad det gäller hantverk. Om man går den linjen får man lära sig olika stickningstekniker, nålbindning, hur man gör mönster för stickningar, samt hur man maskinstickar. Då jag är väldigt intresserad av forntida hantverk så vore det helt perfekt för mig!
En annan linje jag vill gå är även den på Sätergläntan. Jag vill nämligen även gå deras smideslinje, då den har en bra blandning av brukssmide och konstsmide. Jag hade planer på att bli smed, men efter att ha surfat runt på Antracit ett tag så insåg jag att jag aldrig kommer kunna mäta mig med dessa skickliga smeder, därav funderingarna på syslöjd.
Jag skulle även vilja gå Vismusiklinjen på Malungs Folkhögskola.
Jag var på en workshop under lajvkonventet Prolog där linjeföreståndaren från vislinjen lärde oss Kula och sedan att sjunga lite folkligt. Jag har alltid älskat att sjunga, och jag funderar på om jag ska "unna" mig själv att gå ett år vislinje innan jag faktiskt sätter igång att plugga till ett yrke.

Alla dessa tre linjer är saker som jag är genuint intresserad av och verkligen vill lära mig, men frågan är: Hur länge kan jag lalla runt utan att utbilda mig eller skaffa mig ett riktigt jobb?

Om det finns någon där ute som har tips, råd eller bara en snälla och välmenande kommentar så är allt välkommet!

God natt!
/En förvirrad Fröken Tvättbjörn

Tjugonio

Idag har jag haft en jättefin dag, trots att det var mulet och småregnade på mig.
Jag hängde med min käre vän Ingrid som jag har kännt i 20 år! Det är inte illa det!
Vi träffades på dagis och vi blev bästisar direkt. Vi brukade vara hemma hos henne och leka lekar i deras källare, eller spela något av deras många, underbara spel. En favvolek var att fylla upp alla handfat i huset med vatten och sedan lägga i frigolit saker, såna som man har när man packar ner saker i lådor. När man hade fyllt upp med vatten och frigolit var leken över och man gick och gjorde något annat.
Jag var alltid avundsjuk på att Ingrid hade så roliga leksaker, när sanningen nog var att hon inte hade allt för mycket leksaker, utan att hon gjorde leksaker själv. Hon gjorde akvarium av gamla plastburkar där hon klistrade fast pappersfiskar på kanterna så att det såg ut som om de simmade, sen matade hon dem med papperskonfetti.
Hon hade alltid coola kläder till sina Barbie-dockor, för hon gjorde alla kläder själv. Hon klippte och häftade.
Men jag minns särskilt när man var på kalas hos Ingrid. Då fick man leka mus och råtta i den gigantiska labyrinten som hennes pappa gjorde av wellpapp. Henne bröder var katter och jagade oss, och vi var de små mössen. Jag var så avundsjuk på den labyrinten. Ingrids kalas var alltid de bästa!

När vi träffas nu för tiden snackar vi mest skit. Men det är också väldigt trevligt, och jag tror inte att jag skulle uppskatta labyrinten lika mycket idag. Jag skulle nog mest tycka att det gjorde ont att krypa runt på knä...

Idag har jag även lagt in sill. Väldigt husmorigt av mig! Eventuella frierier mottages via mail.
Ingrid tyckte att jag skulle undersöka möjligheten att bli syslöjdslärare. Jag överväger att kolla!

Nattis!
/En trött Fröken Tvättbjörn

Tjugoåtta

Jag tänkte göra en till lista, men det funkade inte och jag orkade inte skriva om allt. Det blev jätteliten text, men nu var jag för trött för att orka sudda förra raden och skriva om. Jättelat...

Anyways...
Hur kommer det sig att vi tjejer bildar parrelationer med våra tjejkompisar så fort vi inte har en pojkvän? Jag har sett fenomenet många gånger förr, men inte upplevt det på flera år eftersom jag, fram tills nyligen, hade en pojkvän. Men nu när jag inte har det längre så har min vän Kajsa nästan fått tagit den plats som en pojkvän skulle ha haft i mitt liv.
Vi pratar i telefon hela tiden, gärna oerhört länge och om ingenting. Vi hörs varje dag och kan, precis som efter ett tag i en relation, sitta tysta i telefonen vid varsin dator och bara säga lite saker då och då, även om vi för det mesta pladdrar på ganskarejält då ingen av oss är kille och känner behovet av att inte säga allt som faller oss in. Oj vilken lång mening!
Men det här är inte ett fenomen som bara finns i min lilla värld, utan de flesta av mina tjejkompisar gör detta, säkerligen omedvetet.
Ska det behöva vara så att man väljer mellan att ha pojkvän och vänner?
Folk säger ju ofta att man förlorar sina vänner när man blir tillsammans med någon, och sanningen är ju att man prioriterar kärleken framför sina vänner, trots att man lovar dyrt och heligt att inte göra just så. Tiden blir på något sätt mindre, och man vet inte riktigt hur man ska spendera den rättvisat, så att alla får sin bit av kakan. Emmakaka, mums!
Jag skulle vilja önska att jag i framtiden kommer att spendera lika tid på kärlek och vänner, men jag vet ju hur svårt det är. Eller är det så att det är svårare just för att jag nästan uteslutande har haft relationer med människor som bor i andra städer?
Är det kanske så, att om jag hade varit singel hade jag hälsat på Kajsa oftare i England? Hade jag kanske åkt till Dublin och träffat Cila om jag inte hade haft en pojkvän? Tidskrävande saker, det där!

Jag tror iaf att jag har kommit fram till något idag, tack vare ett litet meningsutbyte med Martina över ansiktsboken. Vem behöver barn, och pojkvän, när man kan ha surdeg?

Sov så gött!
/En trött Fröken Tvättbjörn, som kan ha råkat stöta på herrar under kvällen utan att själv ha förstått det!

Tjugosjukommafem

Så vill jag göra en lista! Bara för att jag tycker det är lite kul. Stackars er som måste läsa mina tråkiga svar på listsaker...

Ditt namn? Fröken Emma Tvättbjörn
Födelseår? 1988
Hur lång är du? 1.67
Dina första tankar när du vaknar? Helvete! Inte igen!
Vart befinner du dig just nu? I min sääääng
Är du singel? Väldigt singel
Vem är snyggast? Inga kommentarer!
Vem vet mest om dig? Andreas, han vet typ allt om mig!
Vad vill du ha just nu? Någon att mysa med. Ligga sked<3
Ditt mål i livet? Att må bra och ha kul


Rädd för? Total övergivenhet
Vad har du för skostorlek? 38,5
Din hårfärg? Brunt, and i like it!
Skor du hade på dig idag? Mina assnittsiga, röda gummistövlar! Underbara^^
Vad sover du i? Vanligtvis min säng...
Favoritårstid? Sensommar/Höst. Alla färger och mys
Favoritmat och dryck? Hmm... svårt. Min mors mat är ju väldigt god!

Hur svarar du i mobilen? "Aa, re ä Emma" eller "Aa Hallå?" om jag är nyvaken.
Vad är det för väder hos dig nu? I mitt sinne är det solsken!
Godaste glassmaken? Mangosorbet<3 Pure love!
Drömmer du mardrömmar? All the time. Det är typ det enda jag gör
Favoritgodis? Choklat?

Hur många kuddar sover du med? 2, en till mig och en till min låtsassovkompis.
Längtar du mest efter just nu? Heemlis
Saknar du någon just nu? Det gör jag
Snus eller cigaretter? Vattenpipa!
Längtar du till din nästa födelsedag? Jag funderar på att sluta fira födelsedag. Vad är det bra för liksom?
Är du blyg? Mjo, beror på vem jag träffar. Jag är pinsamt blyg runt killar, särskilt om jag tycker att dom är söta på något sätt. Dumt som tusan!
Tycker du om fester? I like!

Har du använt någon hårprodukt idag? Schampo och balsam?
Vad har du för planer till helgen? Säälen! Åka skidor och skita totalt i JordTimmen!
Vilken åldersgräns tycker du det ska va på systembolaget? 20 är en väldans bra gräns!
En bra film? Snatch. Får mig alltid på bra humör!

Nu är det nog tajm tou slijp!

Nattis!

/Fröken Tvättbjörn


Tjugosju- Nålbindning.



Här är en av bilderna på nålbindningen. Mitt första försöka till att göra någons slags handledsvärmare. Har mest bara första göra nånting som var någorlunda jämnt bundet och jag tycker det gick rätt bra!
Gjord i tretrådigt ullgarn.

Tjugosex- Gott och blandat!

Nu till en viktig fråga här i livet.
Ska jag köpa nålbindningsnålar i äppelträ eller gullregn? De kostar exakt lika mycket, men äppelträ är lite mörkare, och jag är ju ett stort fan av mörkt trä.
Gullregn finns bara i 10-12 cm, medan äppelträ finns i 8-10 och 10-12.
Eftersom jag inte vet så mycket om nålbindning egentligen så vet jag inte hur nållängden spelar in på själva binderiet och om det därför är bättre att ha längre eller kortare nålar... Klurigt det här!

När jag har blivit tillräkligt duktig har jag planerat att göra lite beställningsjobb, ifall det  finns något intresse.
Det bra med nålbindning är ju att det är oki att ha på lajv, och att man därför kan ha nålbundna vantar om man åker när det är lite kyligare ute. Jag ska iaf göra mig ett riktigt fint par i naturvitt som jag tänker stoltsera med på lajv! Så skulle jag vilja göra ett par "tre-finger"-vantar. Dom ser tossiga ut men är väldigt tidsenliga!


Imorron kommer bästis hit. Det var ett bra tag sen vi sågs senaste, och jag måste medge att jag är lite nervös. Det finns fortfarande mönster som behöver brytas. Saker som var så självklara för bara några månader sedan, men som inte är oki längre. Det känns lite konstigt när man automatiskt vill göra något, men så kommer man på sig mitt i rörelsen och inser att så här ska jag ju inte göra!
Jag är glad att vi inte är ett par längre, för jag vet att vi kan vara vänner för alltid eftersom vi avslutade i tid. Och jag längtar inte tillbaka till ett förhållande med honom, men jag saknar verkligen att ha någon att kura ihop sig med. Någon att älska, som måste stå ut med mina långa utläggningar om absolut ingenting. Nån som jag får pussa på hur mycket jag vill och som måste gilla mitt äppelmos.
Jag saknar känslan av att älska någon så att hjärtat nästan spricker och att bli fånigt glad över att vara i samma rum som denne någon. Jag klarar mig absolut utan en pojkvän, det är bara det att det finns så mycket kärlek i mig som vill ut och riktas mot någon.
Aja, nog om det. Innan det blir fånigt!

Nu ska här städas!
/En glad Tvättbjörn!

Tjugofem- Egenvärde

Igår fick jag en liten... uppenbarelse kan man nog kalla det. Vi satt och snackade lite, Jag, Stefan, Kalle och Johanna, och Johanna sa: Jag tror att du tror att du är jobbigare än vad du är.
Jag tror att hon kan ha rätt. Jag har fått det inpräntat i mitt huvud, under flera år, av en person som jag räknar som en vän att jag är jobb och att hon egentligen gör mig en tjänst genom att vara min vän. Hon suckar alltid och förklarar mer än gärna att jag är efterhängsen och lite jobbig att ha runt sig.
På senare tid, i takt med att jag har gått ner i vikt och bilden av mig i mitt huvud börjar överrensstämma med bilden i spegeln, har mitt självförtroende ökat. Jag känner mig bättre med mig själv och jag börjar tycka att jag faktiskt är en människa som är mer än värd att umgås med, men varje gång jag uttrycker en sådan tanke, om mitt eget värde, får jag höra av denna person att jag inte är ödmjuk.
Att vara ödmjuk och att tycka att man själv är värd något behöver väl inte nödvändigtvis gå emot varandra? Ska jag inte få tycka att jag är bra som person för att det är att inte vara ödmjuk? I så fall tycker jag att ödmjukhet är bullshit! I en värld där man städigt får höra att man inte är tillräckligt smal eller smart eller rolig måste man väll få boosta sitt eget självförtroende, för vem annars ska göra det? Ska jag sitta och vänta på att få komplimander från alla runt mig för att få känner mig bra? Det känns som ett jävla slöseri med tid och som ett dåligt sätt att deffiniera sig själv som person.
Är jag bara så bra som andra människor ser mig?

Jag ska försöka lyda Johannas råd och göra den här personen betydelse i mitt liv så liten som möjligt, trots att vi har gått igenom så mycket tillsammans. Om jag håller henne i det området av mitt liv där hon passar in, så tror jag att jag kan vara hårdare mot henne och inte låta mig köras över. Jag ska ta kontrollen över den här relationen nu och inte låta mig tryckas ner mer!

Ni är alla superfina och underbara människor!
/En jävligt bra och kompeten Fröken Tvättbjörn!

Tjugofyra

Eftersom jag är dödstrött och inte orkar skriva allt för mycket, så tänkte jag göra en till lista! Det är ju så kul:D
Om dagen kan jag säga: Jag var två timmar tidig till årsmötet med Drakontia, och jag är numera vice ordeförande.
All was well!

SEXUALITET





[x] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.





[x] Jag har varit förtjust i en lärare. (Linus! Den snygga japanskaläraren som var 26)





[x] Jag har blivit kysst i regnet.





[x] Jag har kramat en för mig helt okänd person. (Inte frivilligt dock)





[ ] Jag har kysst en för mig helt okänd person. (Le herpes, nej tack)






KÄNSLOLIV





[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få (Jag blir bara kär i folk jag inte kan få)





[/] Du är kär nu (Förtjust)

[x] Du har sårat nån så de börjat gråta




[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta





[x ] Du har haft ett förhållande som varade över ett år





[x ] Du har haft ett förhållande som varade över två år






ÄRLIGHET





[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.





[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.





[  ] Jag har smugit ut utan lov.





[x ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.





[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.





[x] Jag har fuskat i ett spel.





[x] Jag  har struntat i ett prov.






DÅLIGA TIDER





[x] Jag har druckit alkohol.





[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden. (Fattig tant)





[ ] Jag kan inte svälja piller.





[ ] Jag har blivit diagnotiserad med depression.





[ ] Jag tar mediciner mot depression.





[ ] Jag har/hade anorexi och/eller bulimi.





[ x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.





[x] Jag har vaknat gråtande.





[x] Jag har somnat gråtande.






DÖDEN





[x ] Jag är rädd för att dö.





[x] Jag hatar begravningar.





[ ] Jag har sett någon dö.





[ ] Någon som var nära till mig har försökt begå självmord. (Inte vad jag vet)





[ ] Någon nära till mig har begått självmord.






MATERIALISM





[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.





[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga





[ ] Jag äger många dyra designerväskor.





[x] Jag äger något från H&M.





[ ] Jag samlar på serietidningar.





[ ] Jag äger något från Benetton.





[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.





[ ] Jag äger något från Diesel.






RANDOM





[?] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. (Nej, jag sjunger så högt att enbart hundar kan höra mig?)





[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.





[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor





[x] Jag ser på nyheterna.





[ ] Jag dödar inte insekter.





[x] Jag svär ofta. (jag försöker att svära mend gamla, charmiga uttryck så som Attans och Tusan)





[x] Jag sjunger i duschen.





[ ] Jag är en morgonperson.





[ ] Jag har ristat in min kompis namn i handleden för jag sörjde med han/henne.





[ ] Jag betalade för min rington. (Bara mesar som gör!)





[x] Jag är petig med grammatik. (Det här testet är fel)





[ ] Jag är en sportfanatiker.





[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.





[x] Jag är bra på att baka. ("Bra" räcker inte för att beskriva mina bakningstalanger. "Sparkröv" är ett mer korrekt ord)





[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå. (Är "ljusröd" råsa?





[x] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan. (Flanellbyxor <3)





[x] Jag vet hur man skjuter (Man trycker av)





[x] Jag är kär i kärleken ...





[x] Jag skrattar åt mina egna skämt. (jag säger ju skämtet för att det är så himla roligt)





[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.





[ ] Jag är bra på matematik.





[/] Jag tror på spöken. (jag tror på Sadako)





[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.





[ ] Jag är väldigt kittlig. (Men jag skrattar tokmycket om nån försöker kittla mig.)





[/] Jag älskar mörk choklad. (Det är gott)





[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.





[x] Jag är bra på att minnas ansikten.





[/] Jag är bra på att minnas namn.





[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv.






HÄLSA





[ ] Jag föddes med en sjukdom. (Riktiga sjukdomar utvecklar man;))





[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.





[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.





[ ] Mina visdomständer har tagits bort. (Min tandrötter var så stiliga att tänderna fick sitta kvar)





[x] Jag har genomgått en operation. (No more halsmandlar)





[x] Jag har haft vattkoppor. (Två gånger)





[x] Jag har haft/har astma. (Det är underbart...)






RESANDE





[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag. (30 mil är inte mycket)





[x] Jag har flugit.





[x] Jag har varit i Ryssland. (Det var underbart!)





[ ] Jag har varit i Kina.





[ ] Jag har varit i Japan.





[ ] Jag har varit i USA.





[ ] Jag har varit i Afrika.





[ ] Jag har varit i Asien.






EFARENHETER





[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.





[x] Jag har sett en fallande stjärna. (Kajsa och jag hade rullat kulle och låg och tittade på hilmen, då blev det stjärnfall. Magiskt)





[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.





[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.





[x] Jag har sparkat en kille mellan benen. (Han bad om det! Han sa att jag skulle göra det!)





[ ] Jag har varit i ett casino.





[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan (Nej, men från en katt)





[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.





[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. (Jag skulle kunnat göra det)





[ ] Jag har krockat i en bil.





[x] Jag har medverkat i en teater.





[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.





[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.





[ ] Jag har sett norrskenet.





[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.





[x] Jag har aprillat någon.





[x] Jag har åkt taxi. (Shit vilken upplevelse!)





[x] Jag har ätit sushi.





[x] Jag har åkt snowboard.






UTSEENDE





x] Jag är kortare än 170cm.





[ ] Jag tycker att jag är ful





[ ] Jag blir lätt brun. (Jag blir lätt rosa)





[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.





[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg. (Orkar ju inte färga håret jämnt så sidecutten blir ju väldigt lätt i min egen hårfärg.)





[x] Jag har en tatuering.





[ ] Jag är osäker över mitt utseende. (Nepp, jag vet precis hur det ser ut)





[ ]  Jag har haft/har tandställning. (Jag ville ha räls, men fick ingen)





[xJag har glasögon/linser. (Jag har båååda)





[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.





[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.





[ ] Jag har mer än två piercingar.





[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.





[x] Jag har fräknar. (Och jag älskar det)






FAMILJ





[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.





[ ] Jag har rymt hemifrån.





[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.





[x] Mina föräldrar är ihop.





[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.





[x] Jag vill ha barn nån dag.





[ ] Jag har barn.





[ ] Jag har mist ett barn.






SKOLA/JOBB





[ ] Jag studerar.





[ ]Jag jobbar.





[x] Jag har somnat i skolan/jobbet





[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.





[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats..





[ ] Jag har fått sparken.






SKAMLIGHETER





[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer. (Det är väl inte skamligt!)





[ ] Jag har pissat på mej av skratt.





[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.





[x] Jag har gråtit av skratt.





[x] Jag har limmat fast min hand i något. (Sånt man måste göra ibland)





[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.





[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats



Tjugotre

En till lista!!! Wohooo!

Namn: Emma

Kallas för: Emma

Stjärntecken: Hmm... jag tror att jag är en vädur...

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Bara ett par töjningar i öronen

Tatueringar: Två, men jag hoppas kunna skaffa två till innan sommaren är till enda.

Längd: 167cm

Skostorlek: 38.5

Hårfärg: Mörkt brunt skulle jag nog säga

Fräknar: Så många som möjligt, tack^^

Motto: Nån måste ju göra det!

Kär? Lite olyckligt och ouppnåeligt

Önskar du att du bodde någon annanstans? Tjaa... Hemma är mysigt, men jag skulle gärna bo i en egen lägenhet...

Tycker du att du är attraktiv? Jag har fina ögon.

Dricker du? Det mesta utom kaffe! Kaffe är bajs!

Röker du? Nää

Vilket schampo använder du? Ett som får det att klias lite i huvudet, så jag ska byta!

Vilken parfym använder du? Jlo- Live. Jag tycker den luktar mysigt, Adde säger att den luktar tant...

Vad är du rädd för? Hmm... att bli lämnad av alla

Gillar du att tvätta? Det luktar mysigt

Gillar du berg- och dalbanor? Jag är rätt feg av mig, men när jag väl sitter där så är det kul!


Senaste…

Filmen du hyrde? Hmm... Det var ju Ronja Rövardotter^^ Myse!

Filmen du köpte?  Ingen aning! Men det är kul att titta bland filmerna och inse att man har massor av filmer som man inte trodde man hade.

Låten du hörde: Sofia Karlsson- Smält mig till Glöd

Låten du laddade ner?  Dunno, jag orkar inte ladda ner ett nedladdningsprogram:D

Personen du ringde? Kajsa tror jag

Personen som ringde dig? Kajsa där med:D Hon är nog min flickvän!
TV-program du såg?  Criminal Minds

Person du tänkte på? Kajsa, eftersom jag skrev hennes namn



Favorit…



Låt: Smält mig till Glöd

Sak att göra: Ligga sked eller pussas...

Sport: Badmington! Det är askul!


Dryck: Äppelmust eller te

Kläder: Mina kläder från L.O.G.G. Dom är inte så roliga, men sjuuuuukt bekväma. Och mina smideskläder för dom luktar smedja. Mys^^

Bil: Pandan! Bäst på alla sätt och vis

Serie: Vad blir det för mat! Helt underbart^^ Per Moberg i mitt hjärta


Har du någonsin…



Gråtit över en pojke? Självklart. Det är en del av livet ju!

Gråtit över en flicka? Inte på samma sätt som över en pojke. Inte pga kärlek.

Ljugit för någon? Gud ja. Det är lite kul ibland^^
Varit i slagsmål?  Kajsa och jag brukar busslåss. Det är kul, men jag har aldrig varit i ett riktigt.


Blivit arresterad? njet

Träffat någon från internet IRL? Alla mina pojkvänner:D Haha, it's funny because it's true


Antal…




Gånger du varit kär? Jag blir kär en gång om dagen, minst! I väder, ett fint träd, mina vänner.

Gånger ditt hjärta brustit? Typ jämnt! Jag är väldigt känslig så det brister för minsta lilla.

Hjärtan brustet på grund av dig? Dunno, inte allt för många hoppas jag,

Tjejer du kysst? Lika många som det finns stjärnor på himlen!

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ingrid, Emma, Kajsa... och nu Mica.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Hmm... några gånger

Senaste…




Boken du läste? Den osannorlika strippan.

Personen du fick e-mail av? Ett mail om tillfredställelse... Jag öppnade det inte
Personen du fick brev av? Vet inte riktigt, men jag hittade ett gammalt brev från Ingrid när vi fick i typ 3:an. Det var jättesött! Hon berättade en hemlis för mig.

Personen du fick sms av? Kajsa-Bajsa

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Öööh... typ förra helgen kanske?

Saken du köpte? Dunno... Te?





Vad har du gjort idag? Varit hos tandläkaren och smidit.



När stiger du upp på morgonen?Så sent som det möjligtvis går!

Vad har du på dig? Just nu: Mysbrallor och smideskläder.

Vad är du allergisk mot? Katter, Hästar, Pollen, Damm... Gluten!

Var har du ont? Blåsan på tummen gör lite ont... Min första smidesskada!

Använder du hårspray? När jag tupperat håret. Så jag ser sådär mysigt älvaktig ut

Kan du stå på händer? Det är mitt mission i sommar att lära mig!

Håkan Hellström eller The Ark? Hmm... The Ark, för Ola är så söt som ser ut som Jesus, så verkar han vara en fin person.

Salt eller socker? Salt

Gillar du ketchup? Jag och ketchup fann varandra på nytt för inte så länge sen!

Är du glad nu? Jag är för trött för känslor


Var du glad igår?Japp

Vad dansar du till? Allt som går!

Stockholm är… ? Addes stad.

Göteborg är… ? en stad som jag vet mycket lite om.

Kan du sjunga? Jag önskar att jag kan det och folk säger att jag kan, men jag är lite tveksam.
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti! Med köttbullar och ketchup^^

Land du vill besöka? Ryssland och landet som Cila var i som jag pinsamt nog har glömt namnet på. Och Nya Zealand!

Tills vidare

/En dödstrött Fröken Tvättbjörn


Tjugotvå- Facebook

Jag hittade en lite rolig sak på Fejjan som gör att jag kan kolla på alla mina gamla statusuppdateringar! Heeelt undert!
Här kommer några favvisar!

2008-11-16 tycker att andra människor tenderar att vara idioter.

2009-02-16 skulle vilja skriva i sin blogg, men har tappat bort den.

2009-07-06 Minns den gamla goda tiden. "Fukking vatten hjälper inte mot död!"

2009-09-04 Fy tusan vad tråkigt jag har! Livet är alltså inte roligare bara för att man har en ny dator... Tål att tänkas på!

2009-09-07 "Materia tenderar att finnas då och då." -Min lärare

2009-09-08 Kära Shakira, mina höfter ljuger. Kan du hjälpa mig?

2009-09-19 är asstressad inför seminarierna, men väldans lycklig för sina signerade Loke-skivor! "Till Emma (det är hon som sitter där)" Jättefint^^

2009-09-22 Min lärare, Anders, drar slutsatser: Deduktion: Alla män förtrycker kvinnor. Anders är en man. Slutsats: Anders förtrycker kvinnor!'

2009-09-23 Är ämnad för stordåd, även om kolsyran gick ur lite ikväll.

2009-10-05 Knäck, glögg och pepparkakor! Nu borde det fan i mig snart vara jul! (Jag äääslakr jul!)

2009-10-05 I min mycket vetenskapliga undersökning har jag kommit fram till att 100%(2/2) av Sociologilärarna är tossiga till den grad att man nästan kan kalla det galenskap!

2009-10-08 Har fått ljud-tix av en viss Herr Ahlskog! "Det här blir kul i sociala situationer!"

2009-10-15 4 år tillsammans! Det gjorde vi bra^^

2009-10-18 Plocka äpplen medan Adde hjälper pappa. Äppelmoseri imorron! Yeeey^^

2009-10-19 Jag lär mig fortfarande om det här med kramar, så krama mig gärna om vi ses och tyck inte att jag är konstig om jag skulle rodna eller bete mig lite lustigt efteråt! (En status som fortfarande gäller)

2009-10-21 Äppelmoset är klart, jobbet är färdig jobbat, nu är det bara film och te som gäller! Imorron: Köpa nya sticknålar för strumpor samt träffa min Kajsa<3 (Det här var nog min bästa höst nånsin)

2009-10-21 Hade en superbra dag med Kajsa. Hon får en alltid på så bra humör^^ Särskilt med sina fina citat. "Det är bara så skönt att få förlora sig i drömmar!"- Kajsa om att gå ut på krogen<3 (haha, Kajsa, finast i världen!)

2009-10-24 Kommer högskoleprovet hjälpa mig att komma med på Barda? Tror inte det va!

2009-10-25 Nu ska jag sova och öva på att vara deprimerad, så att jag har den rätta inställningen på jobbet imorron. Yippie för två timmer ensam med chefen!

2009-10-27 Vill leka Kålmask i en stuga i skogen igen. Allt blir så mycket bättre i en stuga i skogen!

2009-10-31 Tusan vilken bra kväll det blev! Eldshow, spökerier och mys med vänner<3 (Helt underbar kväll! Längtar tillbaka)

2009-11-03 Får väldigt mystiska mail från väldigt anonyma människor! (Stefan skickade anonyma medelanden till mig på Facebook för att kunna kidnappa mig och fira mitt nya jobb. Fint!)

2009-11-16 "Han ser ut som en sån som spottar när han pratar." -Jag är sjukt bra på att dömma folk! (Jag älskar när jag dömmer folk!)

2009-11-20 "I drömmarnas trädgård" är världens läskigaste barnprogram! Och varför är han som berättar aspackad? Varför tvättar Makka Pakka stenar? Hur kan dom byta storlek hela tiden?! Jag är lite rädd!

2009-11-21 Imorron gäller det! Smide, here i come! (Mitt första besök i smedjan)

2009-11-22 Idag är det en bra dag att vara jag. Mannagrynsgröt med mitt egna äppelmos till frulle, sen smide i nåra timmar. Nu; en kopp te och sen Viltlax^^ Livet är kalas!

2009-11-23 Då var det bestämt. Kajsa-Bajsa och jag möter döden(vaccinet) tillsammans imorron! Önska oss lycka!

2009-11-28 Imorron blir en stressig dag! Julmarknas, städa, släktmiddag, fest. Allt ska hinnas med!

2009-12-01 Planerar att enbart göra fjolliga saker på Prolog! (Det slutade med typ enbart manliga saker)

2009-12-05 Mysekväll med mor efter julmarknad och smarrig äppelglögg! Det är rätt skönt när resten av familjen inte är hemma:D

2009-12-06 Gillar att lukta smedja (Det är bland det bästa som finns. Om ni känner en kille som också gillar det så hör gärna av er!)

2009-12-09 Har störda mängder julgodis! Men kvällen bästa var ändå att min käre far och jag drag raceade med en farbror på vägen hem:D Vi vann!

2009-12-21 2005-10-15 - 2009-12-20 Vi var två bästisar som var tillsammans, nu är vi två bästisar som ska vara det tills döden skiljer oss åt. Jag älskar dig med hela mitt hjärta!

2009-12-23 Klä gran! Sen slå in julklappar, äta skinka och koka ännu mera knäck! Jul är bäst^^ GOD JUL!


2009-12-24 Grattis på Jul!!!!

2009-12-27 Här sitter jag och lyssnar på hundar som ylar och samlar snor till Supersnyten 09.

2010-01-01 "Lådan är tom, botten är tom! Ibland är livet tomt, men sen är det fullt med jävelskap." -Karl-Einar Häckner <3

2010-01-03 Visby och Räfven, ge mig tack! (Detta gäller också fortfarande!)

2010-01-13 Vad hade Hitler med HM att göra på 70-talet?

2010-01-20 Liten sked söker stor sked, tack! (I still do)

2010-02-21 Tack för en underbart misslyckad dag! Den hade inte varit något utan er! Jag ska gifta mig med er!

2010-03-07 Min helg var awsome! Jag har skjutit båge och lärt mig kula, vad mer kan en flicka önska sig? Jag längtar redan tills nästa gång!

2010-03-13 önskar att hon inte vore klappkalas, men blir väldigt stolt imorron om der här är rättstabat!


2010-03-13 MamamamamaMattis ma Mattis ma Mattis!

2010-03-14 Nån som är på att lajva rövarfamilj a la Ronja? Jag vill sjunga och brottas och vara allt som Järvsblod inte var!

2010-03-15 Visby-nostalgi! Ta mig dit NU!

2010-03-16 Nålbindning- Svårare än det ser ut!

Det blev kanske inte så roliga citat, men lite sentimentalt.

Och kom ihåg, om ni känner en kille som gillar eld, pyssel och att mysa så skicka honom gärna hitåt!

Smält mig till glöd...
/Fröken Tvättbjörn

Tjugoett

Det känns som om jag skriver här bara för skrivandets skull... När man inte har något jobb så händer inte så mycket spännande, i alla fall inte om man är lite åt det panka hållet. Det är iaf skönt att det börjar bli vår, då kan man vara ute och göra saker...
Jag längtar nåt så sjukt till min praktik i smedjan börjar så jag har något att hålla tankarna på. Om jag dessutom får jobbet som jag var på intervjuv för idag så skulle jag äntligen ha saker att göra, och helgerna fria. Då skulle jag göra mitt allra bästa för att inte klaga på att jag hade massor att göra. Jag vet ju att jag har en tendens att klaga ibland, men jag försöker verkligen jobba emot det. Om jag fick jobbet, då skulle jag göra mitt bäsat för att inte klaga! Jag skulle ha ett jobb, träffa människor typ varje dag, tjäna pengar och kunna vara i smedjan utan att behöva känna att jag var totalt pank och borde göra något bättre(ekonomiskt) med mitt liv.

Jag måste dessutom börja skriva på mina personliga brev till skolorna. Jag hoppas verkligen att jag kommer in, för jag blir galen av att bara sitta och inget göra.
Jag längtar till Dalarna, trots att jag aldrig har varit där förr. Jag tror att jag längtar efter en känsla. Jag längtar efter att få känna att jag är där jag hör hemma, för jag hör inte hemma i Örebro, på ett kontor. Jag hör hemma nära skogen, med naturen. Någonstand där jag får vara med eld och hantverka. Jag tror inte jag kan leva utan hantverk...

Det känns lite som olycklig kärlek. Att känna att man inte riktigt är hemma, men att inte veta var hemma egentligen ligger...


Jag längtar borta
/Fröken Tvättbjörn

Tjugo- Feminist, inte separatist!

Så, nu kommer jag officielt ut på internet som feminist, men jag måste då också förtydliga att jag INTE är separatist. Jag tror helt enkelt inte på det här med att vi ska särbehandla andra på grund av deras kön, och det är därför jag är feminist. Detta gör även att jag bli lite upprörd när jag hör andra feminister tala om att de är för separatism.
Jag blev feminist för att jag var så sjukt  trött på att se orättvisan som uppkommer när man särbehandla på grund av kön. Jag gillar inte när folk inte tror att jag klarar av en viss sak för att jag är tjej, eller att jag inte skulle vara lika smart eller ha åsikter som är lika viktiga.
För mig är feminism att försöka förändra dessa orättvisor. Att se att dom finns där, och sen försöka få bort dom, inte att bygga ny genom att göra samma sak mot någon annan!

Det känns jobbigt att jag ska dömmas på förhand just på grund av att det finns separatister inom feminismen. Jag är inte sån, och det är väldigt få feminister, iaf som jag känner, som är det.

Det här blev ett lite osammanhängande inlägg kanske, men jag är lite upprörd och ville bara skriva av mig.


Feminist- inte separatist!!!!
/Fröken Tvättbjörn- Stolt feminist

Nitton

Nu har jag sovit och duschat och allt som man bör göra efter ett konvent.
Jag hade en jättebra helg, om man bortser från att jag mådde rätt dåligt hela lördagen och inte kunde vara med dansen, men jag satt och tittade på. Det såg riktigt roligt ut, särskilt när de fick tjuva partner och tappade bort sig totalt. Då skrattade jag lite för mig själv på läktaren. Och när dom skulle härma hästar. Det såg sjukt kul ut!
Jag fick skjuta pil med båge på lördagen. Det var stört roligt OCH jag var jättebra! Jag fick massa beröm och jag träffade tejpen i mitten, vilket är en bra sak.
Jag fick lära mig att kula, så nu måste jag ut i skogen och öva. Om jag inte kommer in på smidesutbildningen ska jag söka till Malungs Folkhögskola och gå viskursen där. Det vore guld.
Det roligaste av allt var nog nästan att leka lekar på fredagkvällen. Blodpotatis var jättekul! Men jag var lite för trött för Ha Ho Hi tror jag. Det är lite som när jag kör "Jag har aldrig", jag blir lite förvirrad efter ett tag. Jag hade helt glömt hur kul det är att leka! Jag måste börja leka mer!
Jag längtar redan tills nästa år! Tills dess hade jag nog tänkt lära känna lite fler. Jag tror att det är lite roligare om man har fler man känner där.

En annan sak som var kul var att jag, trots att Mattias sa att jag inte fick, fick sitta med under en förtryck-workshop och titta på. Det var riktigt kul att se, men jag klarar inte riktigt av det där fyskiska själv. Kroppskontakt och jag är inte bästa vänner än, men vi bygger på det.

Nu orkar jag inte skriva mer.
Hejdå!
/Fröken Tvättbjörn

Arton!

Jag har inget bättre för mig! Och det kan ju faktiskt finnas nån som läser den här bloggen som inte känner mig. Man vet aldrig!

KÄRLEK:

Är du kär just nu? - Jag är kär i allt och alla jag träffar.
Har du någon kille just nu?- Njet
Har du dumpat någon?- Japp
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? - Ja, det var lite elakt men jag var typ 13. Dåtidsmig var inte snäll!
Vem kramade du senast? -OHO! Sjukt kul att springa på honom på bio!
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? - Nää, jag tror inte jag skulle gilla det, men han skulle nog få hångla med andra killar. Det är ju lite sött^^

FAMILJ:
Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Da
Trivs hemma? - Jadå, men det vore persika med ett eget ställe!
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - Jag försökte en gång när jag var 4 år och asarg, men pappa bar hem mig igen. (Kajsas historia är lite mer snyftig och sorglig än min)
Har skrikit och slagit din mamma? - Jag har skrikit ÅT min mamma, men jag skulle aldrig slå henne!
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? - Senast när jag jobbade med telefonförsäljning. Folk är helt psyko!
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Haha, självklart!
Vem betyder mest för dej i din familj? - Dom betyder mycket på olika sätt, det är ju lite svårt att ha en favvis.
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Ja, såvida dom inte "gör en farfar" så att säga.

VÄNNER:
Du har vänner? - Nä, vaddå?
Du brukar vara med? - Jag måste nog säga Kajsa där, fast vi inte är vänner.
Vem/vilka var du med sist? - Syster, Rickard, sen råkade jag hamna bredvid Nikko på bion och innan det hängde jag med Nina.
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Nää, man vill ju inte ha fula vänner lixx!
Är det okej att ha kill-kompisar? - Tjejer och killar kan ju inte vara vänner! Det går lixx inte!
Har du pussat någon av dina kompisar? - Nä, jag är ju inte läsbisk!
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - För rätt summa pengar...
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - Jag har terminateat en

FJORTIS:

Du sminkar dej varje dag? - Orka!
Putar med läpparna på kort? - När jag är full
Tar kort på dina bröst? - Hahahahaahaha alltid!
Super dej packad varje helg? - Nepp, och jag stavar det "dig"
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - iblandJag skulle nog säga nej på båda, men jag vet inte riktigt vad en "fjortisfrisyr" är.

ALKOHOL:

Har druckit alkohol? - Gud nej! Hädelse!!!
Vad var det för sorts alkohol? - Jag skulle aldrig!
Brukar du dricka alkohol? - Nej, och jag har aldrig haft sex heller!
Har du druckit öl? - Våga vägra alkohol!
Tycker du om öl? - Jag tycker inte om djävulens påfund!

DÅLIGA TIDER:

Vart på dåligt humör den senaste tiden? - Nej, jag är en ängel och underbar jämnt!
När grät du senast? - Igår när den lilla tanten på tv sa: "Ibland orkade vi inte stå upp. Man var hungig och trött." Hon hade varit lägerfånge i Ravensbruch.
Du har gråtit över en kille? - Klart jag har. Har även sjungit "All by myself" och druckit cola i brist på alkohol efter ett uppbrott. Tack för den Kajsa!
Vem bråkade du senast med? - Säkerligen min syster.

Man kanske inte ska läsa den här om man vill lära känna mig kom jag på...

Das vidanja!
/Fröken Tvättbjörn

Sjutton

We like to use gaffa tape but we don't play guitars!


/Fröken Tvättbjörn

Sexton- Nothing

Idag är det Chicks on speed som gäller för hela slanten! Om jag hade en egen dator skulle jag införskaffa deras skivor till min mp3, men i dagsläget är det rätt omöjligt, tyvärr.

Jag såg just(för typ två timmar sen) en dokumentär om unga mödrar. Jag blev lite arg. Mest på den enda av tjejerna som faktiskt hade en kille eftersom båda två verkade totalt pantade!
Hon: Jag vill ha en tjej för det är lättare från början... Johan vill ha en kille för han vill inte leka med dockor och sånt. Han tycker det verkar jobbigt.
Om det är sånt ni tänker på kanske ni skulle köpa katt i stället för att skaffa barn? Ni är typ 16 år!
Han: Det känns inte så spännande att byta(bjöla) på honom, men det får hon göra. Jag går ju ut med hunden.
Seriöst?! Hur kan han ens säga så? Mer pantade människor får man leta efter! Det borde nästan finnas en lag som säger att man måste vara myndig för att få skaffa barn. Dom delar av hjärnan där vi fattar beslut är ju inte ens färdigutvecklade innan vi är 25, så hur ska vi kunna ta bra beslut för våra barn om vi bara är 16?
Inga barn här på ett tag iaf!

För övrigt har jag hittat en jättebra skola, den är bara lite dyr... Men det bygger sig på nåt sätt!
Nu ska jag göra andra saker! Hejdå!
/Fröken Tvättbjörn

RSS 2.0