Sextiotvå- Lush, men nya kärlek

Idag(Fast egentligen igår kväll) fick jag hem mitt paket från Lush(www.lush.se) som innehöll den underbar shampootkakan Squeaky Green och nu sitter jag här med nytvättat hår som luktar gott som aldrig förr!

Eftersom det var första gången jag använde en schapookaka trodde jag inte riktigt på instruktionen(Jag har heller aldrig användt så lite vanligt shampoo som är rekomenderat) så jag körde lite mer än bara tre varv runt huvudet, som det står i instruktionen, men jag kunde lungt ha litat på instruktionen!
Den löddrade rikitigt bra! Jag tror den kommer funka superduper ihop med mina dreads som jag får gjorde imorgon av en tjej som heter Lisa i Norrköping. Så imorgon bär det av mot en ny frisyr som jag aldrig förr har haft.
Många av mina vänner har ifrågasatt varför jag skulle vilja "förstöra" mitt fina lockiga hår.  Iband har jag hållit med dem och undrat om jag är lite dum i huvudet som byter frisyr när jag för en gång skull är nöjd med det som gener har gett mig, men sen kommer jag på hur irriterad jag blir när jag får håret i ansiktet, och hur jag kan se mig själv som en tjej med dreads. Jag har verkligen velat ha dreads ett bra tag, sen första gången jag satte i låtsasdreads egentligen, men aldrig vågat ta steget, men nu tusan gäller det!
Jag tänkte sno lite av Lisas show off-bilder efter helgen och lägga upp på bloggen så att eventuella läsar kan få se hur det blev. Det blir, hör och häpna, de första bilderna på mig på bloggen! Späääännande vaaa?

Men nu ska jag påbörja Operation Ärmar och fixa till ärmarna på klänningen så att jag är ett steg närmare en klar Visbyklänning. Önska mig lycka till för jag har aldrig gjort en sån här klänning förr!

/En peppad Fröken Tvättbjörn!

Sextioett- Kolmården


Idag var jag på Kolmården. Det var första gången sen jag var typ 5 år och det var första gången som vuxen som alla djur inte har legat och sovit när jag har varit på djurpark.
Jag blev helt kär i surikaterna! Jag vet fortfarande inte skillnaden på surikater och lemurer, men det gör inget, båda är ju söta som gröt!
Tyvärr hade de inga älgar, som är mitt absoluta favvisdjur, men det hade å andra sidan jättemarsvin! Det måste vara ett av världens sötaste djur. Helt underbara. (Inte min bild)

Det var massa barn överallt och jag trampade på säkert 10 stycken men varken barnen eller föräldrarna verkade bry sig särskilt mycket. Det var nästan lika mycket barn som det var getingar. Vi hittade en jättekonstig backe där det låg massa döda getingar på marken så satt det massa levande på marken och åt de döda, så vi passade på att trampa ihjäl kanske 5 getingar var. Det kändes som ett gott dagsverk!

Men nu måste jag fortsätta paniksy på min klänning. Den ska helt vara helt klar på onsdag för på torsdag åker jag till den kungliga hufvudstaden för att hjälpa Adde sy klart sina kläder innan vi drar till Visby.
Jag var jätteduktig inatt och sydde klart mina 50 knappar. När jag var klar med det ville jag kolla hur det skulle se ut med de fina knapparna som jag gjort så jag la alla på klänningen. Det får plats 26 st på framsidan av klänninge, vilket betyder att jag antagligen har gjort på tok för många knappar, men hellre för många än för få!
Det som är kvar på klänningen nu är:
  • Nåla ihop och sy ihop ärmarna.
  • Bestämma hur stor avstånd det ska vara mellan knapparna.
  • Sy fast knapparna
  • På något sätt lyckas med att göra knapphål.
Den sista punkten är den som stressad mig mest, eftersom jag inte minns riktigt hur Långe gjorde knapphålsstygn och att jag inte riktigt förstod hur jag skulle göra nåt på maskin. Men det löser sig säkert... på något sätt...

Men nu: Tvinga min käre mor att hjälpa mig med ärmarn, sen: försöka göra iordning knappsakerna!

Önska mig lycka till!
/Fröken Tvättbjörn

Sextio- Musiktips

Jag måste ju få tipsa om et jättecoolt tjej-band! Jag har aldrig sett dem live, tyvärr, men de är riktigt fina ändå!
Det superfina bandet Kraa. Riktigt bra!
http://www.myspace.com/kraakraa

Sen vill jag berätta lite om mitt superspännande äventyr i Sala Silvergruva! Dam dam daaaam!
Första var vi jättesena och fick spring till våra visning, vilket visade sig vara barnvisningen, så vi sprang i onödan. Sen väntade vi lite på vår supernervösa guide. Han skulle kunna varit Ingrids long lost brother. Han var lite konstigt ibland och gjorde udda saker som att skrika en snubbe i ansiktet för att demonstrera hur kungen gjorde, samt lönnmörda ett barn, men det var rätt kul.
Sen skulle vi åka en jätteläskig hiss i typ 4 och en halv minut för att komma ner 155 meter i gruvan, tyvärr så tjorvade hissen så vi fastnade där nere och fick inte upp dörren. Efter en kvart åkte vi upp igen och satt fast en stund till innan det kom en mekaniker och öppnade dörren. Vi var 23 pers plus guiden och det var rätt svettigt. Se väntade vi lite till, och en timme efter det att guidningen startade fick vi äntligen åka ner i själva gruvan.
Väl nere fick vi veta att det finns ett spöke där, och om man behandlar henne väl och knackar 3 gånger innan man går in i gruvan så går allt bra, men man fick inte spotta, svära eller vissla. Jag råkade så klart svära två gånger, men eftersom "tusan" och "shit" båda ligger på gränsen för vad som är en svordom så var det lungt. Killen som gick framför mig däremot var ett riktigt klappmongo och visslade genom heeeeela turen.
Det var en väldigt fin grotta, men jag förstod verkligen inte varför de hade ställt konstverk av glas i hela grottan bredvid skyltar där det stod "Rasrisk!".

Nere i gruvan var guiden åter igen jättekontig och sa saker som: "Jag vet hur man riktat rösten, för jag har varit skådespelare.", vilket var kul för han såg ut att vara typ 19. Sen sjöng han lite för oss, vilket lät jättedåligt, men ändå var väldigt roligt.
Efter en timme var det dags att åka upp, vilket var rätt välkommet eftersom det var ca 2 grader där nere och jag frös om fötterna. Hissresan upp gick jättebra, sen åt vi. Det var det!

Nu ska jag sy fler knappar till min klänning. Som tur var träffade jag en riktigt hantverkare igår på pysselkvällen som visade hur jag gjorde små, snygga knappar istället för stora, fula clownknappar. Min klänning blir förhoppningsvis snygg! Jag håller tummarna som tusan!
Plus att jag fick låna en struthätta så jag kan sy mig en egen till Visby. Pinigt med en lajvare som inte äger en struhätta. Hur har jag lyckats överleva utan en i de... 6 åren jag har lajvat.

Men nu är det dags att ta tag i sitt liv!
Adjö!
/Fröken Tvättbjörn

Femtionio- Dröm

Kära bloggen, förslåt att jag inte har bloggat på ett tag, men jag har inte riktigt orkat eller haft något att säga. Men jag tänkte att jag iaf kan skriva ner en jättekonstigt dröm jag hade här om natten.
Som jag redan har sagt har jag kommit in på, och tackat ja till, Malung folkhögskola. I drömmen var jag och tittade på skolan, och den var helt underbar. Det fanns ett gym och en 25 metersbassäng. Allt var helt perfekt. Men efter ett tag började jag se att vissa elever var jättekonstiga, och vissa av lärarna också. Sen insåg jag att en av lärarna som var jättegammal och hade långt, grått skägg var en superond trollkarl som hade förtrollat eleverna så att de gjorde allt vad han sa. Det var jätteläskigt, och jag satt i drömmen och övervägde om jag kanske kunde gå där i ett år trots att eleverna var galna och lärarna asonda.
Jag tror inte jag hann komma fram till något innan det knackades på dörren och jag vaknade. Hoppas det inte händer i verkligheten, men gym och bassäng får de gärna ha!

Nu ska jag jobba min sista dag här på trädgårdscaféet, sen ska jag hem och semestra!

/Fröken Tvättbjörn

Femtioåtta- Stress

Jag måste ju bara få dokumentera precis hur bra jag är på att hantera stress!
Anledningen till att jag är stressad just idag är att jag borde ha klippt ut tyget till min klänning som jag ska sy, detta har jag dock inte gjort, därav stressen. Jag skulle mycket väl kunna sätta mig och klippa ut allt nu, men eftersom jag inte alls förstår hur ärmarna ska se ut så blir jag ännu mer stressad och kan inte göra något alls. Alltså sitter jag bara här framför datorn och äter lite choklad och tänker på hur bra allt hade varit om jag bara hade klippt ut tyget igår kväll.
Att jag sen aldrig har sytt knappar i hela mitt liv, alltså sytt knappar i av tyg, gör mig också lite stressad. Att jag dessutom skall improvisera ett mönster till ett par hosor till en person som jag inte kommer kunna hjälpa är också stressigt. Samt att jag behöver fixa massor inför visby. Typ en struthätta och en påse... Det kommer gå helt underbart bra eftersom jag inte har pengar eller tyg. Woho!

Men nu ska jag försöka packa så att jag kan åka tillbaka till Ljusdal imorronbitti.

/En Sjukt stressad Fröken Tvättbjörn.

RSS 2.0