Femtiosju- Nålbundet


Nu är jag klar med mitt första par nålbundna vantar. Precis efter att jag hade gjort färdigt den första vanten kom min kompis syster in i rummet och blev kär i vanten, så hon fick köpa paret för 250 kr. Jag tyckte det var ett ganska lagom pris då jag får tillbaka pengarna jag la på garnet, plus att jag kan köpa två nya nystan och göra ett par vantar till.
Jag älskar garnet! Härliga skiftningar!

/En nöjd Fröken Tvättbjörn

Femtiosex- Tyg

Nu är iaf tyget till min klänning beställt. Jag kommer vara en sol^^
Jag ska ha en helgul cote hardie-klänning med egengjorda knappar. Det kommer bli awsome!
Men nu ska jag fortsätta jobba lite!

Kissekram!
/Fröken Tvättbjörn

Femtiofem- Ljusdal

Så, nu var det ett tag, närmare bestämt en vecka, sedan jag hade internet! Och nu har min älskling äntligen kommit tillbaka till mig! Hallelulja!

Vad har då hänt sedan sist jag ahde internet frågar du dig.
Jo, jag har:
1. Bestämt med en tjej att hon ska göra dreads på mig, så veckan innan Visby åker jag till någonstans och kirrar dreads!
2. Skaffat mig en ny liten bästis på ca 5 vårar som heter Leon. Vi spelar tv-spel och jagar såpbubblor!
3. Jag har åkte helt själv(om man räknar bort Kajsas mor) till Ljusdal för att jobb i några veckor. Det är det längsta jag har varit borta från mitt hem ensam förut. Jag har lite hemlängtan av och till, men det är bra träning inför hösten.
4. Jag har fått min första beställning på nålbundna vantar! Det är världens finaste garn, and i love it!
5. Har insett hur oerhört mycket jag älskar att bestätta totalt oviktiga saker som ingen annan bryr sig om. Man inser sånt när man inte kan göra det...
6. Har knarkat Pushing Daisis något enormt.
7. Har bestämt vad jag ska sälja på "Den flytande marknaden".

Jag har även börjar peppa sjukt mycket inför Medeltidsveckan nu! Jag vet vad jag ska sy, men behöver bara beställa det! Jag fick dessutom en vaxkaka av en tant i en garnaffär här uppe för hon blev så glad att jag nålband, så nu ska här handsys för fulla muggar!

Men nu ska jag nog kolla lite mer på min nya favvisserie och sen kanske sova.

/En upprymd Fröken Tvättbjörn

Femtiofyra- Tedelmidsmarknad!

Idag var första dagen av två av Örebros Medeltidsmarknad. Det här var första året jag gick dit i medeltidskläder, och allt blir så himlans mycket mysigare om man har kläderna! Folk ler mot en, man är välkommen in i gemenskapen på ett helt annat sätt.
Jag köpte ett superfint(i min mening) halsband med älgtänder. Jag har undrat länge om det finns något som kan trumfa min kråkfot, och idag hittade jag det! Supersnajdigt är det!
Så såg vi massa gyckel. Vi kom precis samtidigt som TRiX rundade av sitt första nummer, så vi vandrade vidare lite och hittade den supergalna mannen som saknar lite tänder på andra sidan marknaden. Jag minns bara att han är helt galen, och jag kommer aldrig ihåg hur sjukt bra han är på jonglering. Han är totalt galen, och jättebra. Och han ser ut som en rabiesmittad varulv typ. Om Marica tog någon bild på honom kanske jag kan slänga upp en här lite senare. Han var iaf sjukt rolig!
Sen blev det historielektion med TRiX. Martin och Klinga körde "En gycklarhistoria", eller vad den nu hette. Jag tror vi vuxna hade roligast, särskilt jag, Mica och Jessica eftersom vi blev deras "offer". Jag blev vääääldigt nedstänkt med vatten när Klingan skulle kristna mig, så nu är jag frikyrklig! Tänka sig! Det hade varit jättekul om någon av oss hade kommit på tanken att bjuda med dem på lajvar-picnicen vi hade, men vi glömde som sagt...
Allt som allt har det varit en toppendag, trots värmen och min dumma visdomstand. Hoppas den slutar muppa sig innan onsdag, orka ha ont på jobbet!

Men nu ska jag sova så jag orkar upp till en till dag i medeltiden!

P.S. Stine följer med till Visby trots allt! Hon blev så medeltidsmysglad av att vara på marknaden så hon åker med! Woho! Superfyran är på G! D.S.

Hoppas ni alla har en underbar medeltidssommar!
/En trött och underbart glad Fröken Tvättbjörn

Femtiotre- Mandolinen

Idag var dagen då jag skulle börja spela på mina mandolin. Jag hade lite tid över, för en gångs skull, och tittade upp tutorials på dutuben. Jag börjar ta akorden som killen i videon visar, men det låter inte så som när han spelar. Jag börjar ju direkt misstänka att det är stämningen på min som är fel. Jag tyckte ju trots allt att det var lite konstigt att stämma den CGCG, då jag tidigare har spelat kontrabas som är stämd GDAE.
Jag börjar surfa runt lite för att ae om någon har något bra att säga om ämnet, och mycket riktigt säger de flesta att den vanliga stämningen för en mandolin är just GDAE. Jag kollar vidare lite för att se om min stämning nämns någon stans, men icke! Många snackar på forum om din galna stämningar på mandolinen, men ingen har samma stämning som mig.
Då jag inte kan så mycket om mandoliner egentligen är ju nu den stora frågan: Ska jag behålla min konstiga stämning och försöka spela ändå, eller ska jag stämma om den så som de flesta har den?
Jag vet ju inte om den pallar det, men det borde den ju... Någon snackade om att hans strängar gick av när han stämde den fel, men hur tusan ska jag kunna ta akord om den är stämd på ett konstigt sätt där akorden inte funkar!!!

Gaaaah!
/En väldigt frustrerade Fröken Tvättbjörn(Som till råga på allt har en dum visdomstand)

RSS 2.0