Femtiotvå- Lajv!

Då var man hemkommer efter sitt första lajv på nästan två år. Jag är trött som tusan, men kul hade jag, trots paniksyende veckan innan och kalla fötter.

Jag trodde verkligen inte att jag var en boffermänniska, att jag någonsin skulle vilja åka som soldat, men efter helgen har jag ändrat mig. Bofferhelgen på Kastaria-området gjorde mig mindre anti boffer, och denna helg fick jag se hur kul soldaterna hade.
Jag skulle vilja bli jättebra på bågskytte och sedan lajva legosoldat. Det verkar ju vara det roligaste! Synd bara att man inte är kille, för då kunde man vara jätteflirtig. Flirtiga killar verkar ha roligast på lajv!


Jag ser sjukt mycket fram emot att få åka som sånggrupp nästa år med Kalle och kompani, om han bara bjuder in mig. Han tyckte det var lite dumt att jag ska flytta till hösten, och inte bor kvar i samma stad längre, men det ordnar sig! Jag SKA med! Jag håller redan på att planera kläder^^

Jag är dödstrött och orkar inte skriva allt för mycket, men jag har lite glada nyheter att avsluta med!
1: Jag har bestämt vad jag ska sy till medeltidsvecka, samt pratat med en tjej som är sömerska om mönster och sånt.
2: JAG KOM IN PÅ SKOLAN!!!!!!!! Jag ska gå Folklig vissång på Malungs Folkhögskola till hösten! Jag är så sjuuuukt lycklig! Och för att ge mig själv en liten pressent ska jag köpa mig ett par sameskor när jag har pengar. Det förtjänar jag!!!!

Men nu ska jag titta på romantisk komedi och bara njuta av livet. Imorgon börjar mitt nya, hälsosamma liv, så jag kan bli krigare;)
/En uppspelt Fröken Tvättbjörn

Femtioett- Understockholm

Jag har blivit helt förtrollad av denna spännande värld. Jag måste vara en del av den, vad som en krävs!
Understockholm är den magiska världen jag har letat efter och den får inte gå mig förbi!

/En något manisk Fröken Tvättbjörn

Femtio- Det finaste som finns

Det är så fint när man berättar något för någon, typ viktig info, och så inser man att personen i fråga inte lyssnat för fem öre. Det är min favorit.

/Fröken Tvättbjörn

Fyrtionio- Irritation!

Det slår jag väldigt ofta hur jag kan ha en helt underbar kväll/dag och hur den på en sekund kan vändas till irritation och ilska. Ofta händer detta när jag tittar på min mobil, där jag oväntat ofta får sms från människor som helt enkelt inte kan hålla det de lovar. Det är inte så att jag har overkligt höga kvar på människor, jag bara tycker att man fixar det man har lovat att fixa!
Denna kväll var precis en sån kväll. Jag var hos mina fina bögar och åt en mysig middag och hade det trevligt, men så fort jag kommer hem och kollat mobilen har jag fått sms av den här människan, som verkligen aldrig tar ansvar för sina handlingar och aldrig håller sina löften. Det slår verkligen aldrig fel. Så nu blev ännu en trevlig kväll förstörd... Tack för den.

Hoppas ni får en bättre kväll än mig...
/En irriterad Fröken Tvättbjörn

Fyrtioåtta

Känner mig lite omotiverad att skriva något här just nu. Det händer inte allt för mycket, eller så är det just det som det göra. Jag vet inte riktigt... Har skrivit in mig i jobbgarantin och ska på första mötet imorron, så inom en framtid kan jag kanske få pengar och det vore ju inte helt fel.
Har börjat nålbinda på riktigt nu när jag faktiskt kan. Har precis börjat nålbinda en mössa som förhoppningsvis inte blir för liten, vilket det lutar mot just nu, som jag tänker försöka ha på mig på Domen över Hjorvard i slutet av månaden. Vi har även beställt tyg så vi kan sy vikingakläder, det blir nog fint.

Nina och jag gick till Nidingbane för att titta på saker till föreningen. Jag hittade en liten västa för 50 kr som jag köpte. Jag tror jag ska försöka få tag på lite skinn så jag kan göra mig en lite större väska att ha i bältet. Orkar inte ha axelväska längre, det blir så svårt när jag måste fly:D

Ska iaf ha en orange underklänning på Domen och en gul hängsleklänning över. Det kommer bli sypersnuggt tror jag! Önskar jag hade ett par bra lajvskor, men det får bli i framtiden...

Nu tänker jag fortsätta nålbinda! Har fått en beställning på ett par handledsvärmare, så kommer jag eventuellt få in en till beställning i nästa vecka. Jag hoppas! Pengar är gött!
Vad tycker ni är ett rimligt pris för ett par handledsvärmare? Jag tänkte ta 80 kr/st om man köper ett par, men om man bara ska ha en kostar det 100. Är det på tok för billigt? Det tar ju trots allt några timmar att göra ett par, och garnet kostar lite... Jag är villrådig!

Tills vidare!
/Fröken Tvättbjörn

Fyrtiosju- Ont i magen!

Ont i maaaagen, under mååånen! Som den konstiga farbrorn på kulturskolan sjöng när jag var liten.
Min mage har valt att få oförklarligt ont hela dagen. Jag gillart inte! Men ikväll ska jag ut och cykla när pappa springer, det ska bli skönt att komma igång, så har Kajsa och jag pratat om att börja införa DunkenSöndag. Jag såg nämligen att PrologPetter anonserade om BrukenTisdag på fejjan i Stockholm och jag tyckte det var en så underbar idé att jag helt enkelt tänker stjäla den!
Så på söndag gäller det! Dunken i stadsparken! Ta med alla du känner!!!


/En uppspelt Fröken Tvättbjörn

P.S. Fick en jättesöt skiva av Kajsa med våriga låtar! Kärlek!

Fyrtiosex- vad tusan hände?!

Igår natt tittade jag på dokumentären "Broder Daniel Forever" och helt plötsligt gillade jag Broder Daniel>.< Vad tusan hände? Jag har aldrig gillat dom innan, men helt plötsligt så ville jag lyssna på deras musik. Nu sitter jag här och lyssnar och är förvirrad som tusan. Jag är ju inte en 16-årig popflikka, jag är tusan i mig 22 och inte alls i den perioden i mitt liv att jag borde börja lyssna på mer deppig musik.

Händer sånt här bara mig eller?

En annan liten dum sak som händer mig jämnt är att jag blir lite småkär i alla jag möter. It never fails! Gah! Jag måste växa upp och komma över mig själv helt enkelt!

/En sjukt förvirrad Fröken Tvättbjörn

Fyrtiofem

Gud vad jobbigt. Jag insåg just att sista ansökningsdagen för två av kurserna jag ska söka går är imorgon. Men ansökningar som kommer in efter blir ändå behandlade, bara i en senare omgång, så jag har chans att komma in, men chansen att jag kommer in på smide är rätt liten tyvärr. Jag hade inbillat mig att sista ansökan var 5:e maj på alla skolorna jag ska söka>.< Dumt!

Jag hade iaf en jättetrevlig helg! Jag är inte mycket för boffer, eller jag trodde inte att jag var det snarare, men det visa dig vara guld värt:D
Kalle är oerhört sneaky och lyckades få både Nina och mig att vara med och boffra tillslut, jag lite mer glad i det än vad Nina var. Nu har jag härlig träningsvärk i hela kroppen! Jag tror boffer är den bästa träningsformen som finns, det och improviserad polska!
Efter en dag av boffrande satte vi oss på Svarta Galtens värdshus och sjöng sånger och hade det mysigt, sen fick jag dansa lite polska, vilket jag aldrig har gjort förr. Det var superkul och min danspartner, Martin, var väldans trevlig. Lite svårt med fotarbetet bara, men jag fick tips på hur man fuskar, så det gjorde inget.
Sen satt vi framför brasan och pratade och jag fick chansen att värma mina fötter som hade varit fångna i blöta skor hela dagen.
Vi åkte hem under natten sen. Det var bara vi som hade velat stanna som åkte hem och den som prompt hade sagt sig vägra stanna som faktiskt stannade kvar. Väldigt själviskt och omoget, men jag orkar inte riktigt bry mig längre.

Mica lovade iaf under helgen att hon och jag ska på överlevnadshelg nån gång, vilket ska bli underbart! Jag har alltid velat lära mig, och Mica har pysslat med sånt sen hon var en lite plutt!
Så kollade jag runt lite på skolor också, och insåg att min danspartner Martin var en av lärarna på en kurs som jag har övervägt att söka:D Människa Natur och Teknik på Bäckedals folkhögskola. Världen är bra liten!
Det är nog en kurs jag söker om några år, bara för att ge mig själv en pressent.

Men nu ska jag dricka varm, kryddad cider som min mor har gjort.
Ha en trevlig kväll, världen!

/Tusen mysiga eldkramar önskar Fröken Tvättbjörn!

RSS 2.0